Speed-Pedelec FAQ

Speed-Pedelec FAQ | De oftest stillede spørgsmål om Speed-Pedelecs

Speed-Pedelecs FAQ

Speed-Pedelecs er stadig en ny ide for mange, vi har derfor her samlet en liste med Speed-Pedelec FAQ:

FAQ: Er Speed-Pedelecs Lovlige ?

Ja, Alle over 18 år må køre på en Speed-Pedelec. Er du under 18 år skal du have et knallertkørekort eller min 17 år og kørekort.

FAQ: Må jeg kører på cykelstien med Speed-Pedelec?

Ja, I Danmark er det lovligt at køre med din Speed-Pedelec på cykelstierne. Du skal være opmærksom på farten på op til 45 km/t, i forhold til dine noget langsommere med trafikanter. Du skal vise hensyn og signalere din høje fart enten med Horn eller ringklokke. En speed-Pedelec har altid konstant lys på, for at gøre opmærksom på, en højere fart end almindelig el cykel.

FAQ: Skal jeg have kørekort til en Speed-Pedelec ?

Hvis du er 15 – 17 år, skal du have kørekort til lille knallert eller have taget kørekort til bil efter reglerne om kørekort til 17-årige. Hvis du er 18 år eller derover, er der ikke krav om kørekort.

FAQ: Må jeg køre med Barnestol eller anhænger på en Speed-Pedelec ?

Nej, af hensyn til din og andres sikkerhed, er det forbudt at sidde flere personer på Speed-Pedelecs, udover føreren selv. Det er derfor ikke lovligt at køre med hverken barnestol eller anhænger, eller lignende vogne.

FAQ: Kan jeg tune min almindelige el cykel til en Speed-Pedelec ?

Nej, En Speed-Pedelec er godkendt efter helt specifikke krav fra EU, der gør, at din almindelige elcykel ikke vil blive betragtet som lovlig, uanset om du køber en stærkere motor eller tuner den. Husk, din almindelige elcykel er kun dimensioneret ud fra højest at kunne køre op til 25 km/t.

FAQ: Hvad koster forsikring på en Speed-Pedelec ?

Speed-Pedelecs er blevet så hurtige, at de kan køre op til 45 km/t. Det gør, at de i Danmark kvalificeres som en knallert 45, og derfor er lovbestemte til at skulle have en Ansvarsforsikring, som indgår som en Knallertforsikring. Denne vil dække, hvis du gør skade på andre, andres ting samt andres køretøjer. Ansvars forsikring koster ca. 800-1.000/år

Kaskoforsikring af en speed-Pedelec dækker tyveri og skader. Prisen på kasko, afhænger meget af dit kundeforhold til forsikringsselskabet, og er derfor svært at definere en pris på. Vi anbefaler at man spørg sit eget forsikringsselskab, om prisen i forhold til ens kundeforhold.

FAQ: Skal jeg køre med lys på Speed-Pedelec?

Ja du skal have konstant lys på din Speed-Pedelec.

FAQ: Skal jeg have cykelhjelm på?

Ja, det er lovpligtigt at have, en godkendt cykelhjelm på, når du kører på en Speed-Pedelec.

Yderligere Links til Speed-Pedelecs:

Rådet For Sikker Trafik

FDM ( Forenede Danske Motorejere)

Du kan se hele vores sortiment af Speed-Pedelecs i vores butik i Valby eller via linket HER 

alt="Hvad Er En Speed-Pedelec"
0/5 (0 Reviews)
Scroll to Top

Book din test tur