Speed-Pedelec

Speed-pedelec med Lav Indstigning 

Speed-Pedelec med lav Indstigning

alt="Speed Pedelec Lav Indstigning "

Hvad er en Speed Pedelec ?

Speed Pedelec er en katagori for elcykler, der kan køre motorassisteret op til 45 km/t, med pedalkraft.

Et mere detaljeret svar, på speed Pedelec begrebet i forhold til almindelige elcykler, kan punktoplyses her :

 • Kraftigere motor
 • Større batteri
 • Nummerpladeholder (ikke påkrævet i DK )
 • Konstant lys og bremselys
 • Horn
 • Hjelm påkrav
 • Ansvarsforsikring påkrav
 • Motorassistance op til 45 km/t
 • Kørsel på Cykelsti påkrav
 • Sidespejl påkrav
 • Typegodkendt påkrav
 • Hydrauliske Bremser

Som det kan læses af ovenstående, er en Speed Pedelec elcykel, en helt anden type Elcykel, en den klassiske 25 km/t Elcykel, som der er flest af i Danmark.
Vi har at tale om en kraftig konstruktion, hvor alt er større og bygget til højere hastighed. Motor og batteri er stærkere og større og dækkene breder. Lyset er konstant på en Speed Pedelec og med en større lumen og kraftigere lysstyrke.

De fleste Speed Pedelecs, i Velohouse har desuden Affjedret forgaffel, og i mange tilfælde Affjedret sadelpind. Det har betydning for komforten, når mange suser afsted, med 45 km/ t på dårlige veje og cykelstier.

En Speed Pedelec, har oftest Centermotor, som er placeret i Kranken. Det ses i tilfældet af brugen af Bosch Performance Speed Motor. I andre tilfælde, er motoren placeret i baghjulet, som f.eks. Stromer Speed Pedelecs. Det giver en mere direkte overførsel af energien, til vejen, og en følelse af hurtigere accelaration.

Speed Pedelecs kan fås med udvendige gear og kæde, eller , som vi anbefaler til Danmark, med Remtræk og indvendige gear.

Hvorfor skal du købe en Speed Pedelec ?

En Speed Pedelec er den moderne Pendlers foretrukne transportmiddel. Speed Pedelec elcyklen, er særligt egnet til de lange og lige strækninger, langs landevejen og forbi den tætte myldretids trafik. Det er her argumentet for at købe en Speed Pedelec er stærkest.

Du køber en Speed Pedelec, fordi du ønsker frihed til din egen hastighed og egen magt over tid i trafikken. Du køber en elcykel der kører 45 km/t, fordi du ønsker at løsrive dig fra bilen, toget, bussen og metroen. Du ønsker at være herre over din egen tid, og få motion samtidig.

Du Køber en Speed Pedelec, fordi du ønsker at kører 45 km/t, fordi du kan, og fordi du kan kører 25 km/t når du har lyst til det. Du har med andre ord magten over farten og tiden, og ikke mindst motionen. Modsat en almindelig 25 km/t elcykel, hvor du er låst af motor assistancen stopper ved 25 km/t.

Det særlige ved en Speed Pedelec er at du ubesværet kan pendle længere distancer og få motion, uden at møde op på arbejde badet i sved. 

Med en Speed Pedelec køber du FRIHED og et stort smil på læben, når du suser afsted, med masser af overskud.

Hvem skal købe en Speed Pedelec?

Velohouse anbefaler Speed Pedelecs til Superpendleren, eller commuteren. Målgruppen til Speed Pedelec elcykler, har semi langt til arbejde, som kunne defineres som 15 – 50 km hver vej.
En Pendler der har mere end 20 km hver vej, vil i de fleste tilfælde have brug for en motiverende faktor for at slippe bil eller anden transport. Den motivation kan kun være en Speed Pedelec, hvis der skal være et motionselement i ligningen.
Man kommer ikke afsted på en mørk november dag, med rusk i vejret på en almindelig cykel eller 25 km/t elcykel. Det vil kun være en Speed Pedelec der ville motivere, dig op på cyklen.

Så den perfekte Speed Pedelec køber, er pendleren, der ønsker et hurtigt, sjovt og overskudsagtigt transportmiddel, med et grønt tvist.
Vores Speed Pedelec kunder, bliver afhængige af deres 45 km/t elcykel, og kan ikke undvære bruset og energien, som deres speed Pedelec giver dem.

Speed Pedelec køreegenskaber

De fleste Speed Pedelec 45 elcykler laves som citybikes. Derfor har man en mere foroverbøjet position end på de klassiske dame og herre cykler. Dette er for at sikre en god balance, styring og fleksibilitet på cyklen.

Derudover er stort set alle komponenter forstærkede og forbedrede, sammenlignet med de almindelige elcykler. Dækkene er kraftigere og med god bredde, så du har godt greb og god affjedring. Selve affjedringen, stellet og hjulene er konstrueret så de kan håndtere den ekstra vægt og ekstra fart. Alt er således forbedret på en 45 elcykel, for at give brugeren den rette komfort og sikkerhed på cyklen.

Alle modellerne vil være udstyret med et sæt kraftige lygter, der altid er tændt, når cyklen er tændt. Loven siger man skal køre med lys på en Speed Pedelec, uanset tid på døgnet. Derudover har de fleste modeller i stedet for en klassisk ringeklokke, blevet udstyret med et horn, der med høj lyd, sikrer at dine medtrafikanter hører dig i trafikken.

Gode råd til kørsel på en Speed Pedelec elcykel

Hav altid styr på din elcykels tilstand og følg de anbefalede serviceintervaller

Det er vigtigt, at du løbende tjekker din cykels tilstand, da den høje hastighed selvsagt kan forvolde dig og dine medtrafikanter større skade ved eventuelle ulykker. Inden du begiver dig afsted, er det derfor en god idé at kontrollere dæktryk, og at se efter eventuelle revner eller sten i dækket. Er der småsten i dækket skal de fjernes, er der revner i dækkene skal de skiftes. For lavt dæktryk kan betyde at du nemmere punkterer, eller at du skrider ud i et sving.

Kontrollér bremsebelægning på både for- og baghjul ofte. Er belægningen slidt, skal klodserne skiftes. For maksimal sikkerhed og den bedste køreoplevelse er det også vigtigt at du følger de anbefalede serviceintervaller.

Med op til 45 km/t, skal du være ekstra opmærksom og køre efter forholdene

Den høje fart kræver selvfølgelig større agtpågivenhed, når du cykler. Særligt på Speed Pedelecs.

Hold særligt øje med biler der kommer fra sideveje, da du ikke kan være sikker på, at de stopper for dig. På samme måde kan medcyklister foran dig også blive overrasket over, hvor hurtigt du indhenter dem. 

Endelig skal du som altid også passe ekstra på de mindste trafikanter. Generelt er et godt råd at være ekstra årvågen, da folk ikke nødvendigvis forventer at du kommer med den fart, som du gør.

Vær også ekstra opmærksom på vejens tilstand – er der huller, småsten eller farlige bump? Med 45 km/t kan hver lille ændring i vejens tekstur potentielt blive farligt, hvis du ikke opdager det i tide.

 Speed Pedelec forsøgsordnings krav

 • Alder: Aldersgrænsen for kørsel på en Speed Pedelec er 15 år. Personer under 18 år skal have knallertkørekort eller være omfattet af forsøgsordningen for kørekort til 17-årige. 
 • Anvendelsesområde: På samme område som anvendes af cykler. 
 • Forsikring: Iht. Færdselsdlovens §16 er der forsikringspligt i form af en ansvarsforsikring. Vær opmærksom på, at Speed Pedelecs ikke indgår i alle forsikringsselskabers traditionelle indbo/elcykelforsikring. Det kan derfor være nødvendigt med en Kaskoforsikring. 
 • Lys: Krav om brug af lygter under kørsel.
 • Sikkerhedsudstyr: Det er lovpligtigt at køre med cykelhjelm på en Speed Pedelec. Cykelhjelmen skal være CE-mærket, og skal som minimum leve op til kravene efter standarden DS/EN 1078. Her lever Speed Pedelec-hjelme godkendt efter standarden NTA 8776 også op til de grundlæggende krav. 
 • Tilkobling: Anhænger og barnesæde må ikke tilkobles. 

10 råd til sikker kørsel på elcykel 

 1. Bliv fortrolig med din elcykel et roligt og trygt sted før du begiver dig ud i trafikken.
 2. Husk at motoren kan fortsætte med at trække i nogle sekunder efter, at du er stoppet med at træde i pedalerne
 3. Vær ekstra opmærksom. Din højere fart kan overraske dine medtrafikanter
 4. Tilpas hastigheden efter forholdene og dine medtrafikanter
 5. Brug ikke for bremsen alene. Især ved skarpe sving, eller når vejen er våd eller glat.
 6. Når du ikke giver tegn, skal du altid holde begge hænder på styret.
 7. Sørg for at have din fulde opmærksomhed rettet mod trafikken.
 8. Husk din cykelhjelm.
 9. Gør dig så synlig som mulig i trafikken.
 10. Sørg for at holde din elcykel i god stand. Det øger sikkerheden.

Rådene er udarbejdet for alm. elcykler af Cyklistforbundet, Rådet for Sikker Trafik og Ældresagen.

Bestil din Speed Pedelec 45 km/t elcykel hos Velohouse og få den leveret samlet og 100% køreklar

Bestil roligt og trygt, din næste Speed Pedelec elcykel hos velohouse.dk og få hurtig og sikker levering. På vores værksted samler og klargør vores dygtige og uddannede cykelmekanikere din cykel, så den altid leveres 100% samlet og køreklar. Bestiller du ekstraudstyr monterer vi også dette. Vi leverer indenfor 1-3 hverdage, du har 365 dages fortrydelsesret, og du får fri fragt ved bestilling af Speed Pedelec elcykler i Danmark.

Alle cykler kommer med 2 års garanti, men du har mulighed for at udvide denne til 6 års garanti hvis du kommer til et årligt serviceeftersyn. 

Prismatch og service på din Speed Pedelec elcykel hos Velohouse

Vores priser er konkurrencedygtige, og vi garanterer Prismatch på alle elcykler, eBike-batterier, og reservedele. Finder du produktet billigere hos en konkurrent matcher vi derfor denne pris. 

Elcykelbatteriers levetid varierer afhængig af flere faktorer som belastning, opbevaring og vedligeholdelse, men estimeres i gennemsnit til omkring 5 år. Skulle dit batteri blive slidt ned, kan du nemt og hurtigt selv skifte det ud med et nyt batteri fra vores butik. 

Vi hjælper dig kvit og frit med at komme af med dit gamle batteri på en miljømæssig forsvarlig måde, når du køber et nyt hos os. Køber du nyt batteri online, vedlægger vi en returlabel i forsendelsen, som du kan bruge til at sende det gamle retur til os. Kommer du forbi butikken, skal du blot medbringe det gamle batteri. 

Få professionel rådgivning om Speed Pedelec 45 km/t elcykler

Har du spørgsmål til din elcykler, eller skal vi hjælpe dig med at finde den rigtige elcykel? Så tøv ikke med at kontakte os – vi står altid klar til at dele ud af vores mange års erfaring!

Kontakt vores kundeservice på tlf. 41372100 eller på mail info@velohouse.dk

Vi besvarer henvendelser i hverdage mellem 10.00 – 17.30 og lørdage mellem 10.00-14.00.

I samme tidsrum har du også mulighed for at komme forbi vores fysiske butik, som er placeret i Valby , Gammel Køge Landevej 57, 2500 Valby.

 

Speed-Pedelec Lav Indstigning

Speed-Pedelec er begrebet for el-cykel, der assistere op til  45 km/t. De første modeller blev produceret for 12 år siden af Stromer, og er efterfølgende blevet en del af de store cykelmærkers udvalg.

Hvorfor en Speed-pedelec

Speed-pedelecs er hovedsagligt benyttet af pendlere eller commuters, som bruger Speed-pedelecs til daglig transport. Den primære årsag til Speed-pedelec el-cyklens store popularitet, skal ses i lyset af cyklen yder en fart af 45 km/t med assistance fra el motoren. Dermed kommer cyklisten hurtigt afsted på cykelstien, til og fra arbejde. Pendleren undgår myldretid og trafik køer, men kommer alligevel hurtigt frem.

Trafik regler for Speed-Pedelecs i Danmark

Trafik reglerne for Speed-pedelecs i Danmark, er de mest liberale i hele verden, og det betyder, at cyklisten kan køre på cykelstien, og ikke skal gøre brug af nummerplade. se link her : Speed-pedelec regler for Danmark

Hvilken El-cykel type passer til dig

Når du skal investere i en El-cykel, er det vigtigt at du finder den rette type. Assistance op til 25 km/t, også kaldet Pedelec, eller assistance op til 45 km/t, kaldet Speed-Pedelec. Det er typisk afstanden/distancen du skal køre hverdag, der afgør hvilken type El-cykel du har brug for. Jo længere distance, jo mere har du brug for Speede-Pedelec frem for almindelig el-cykel.

Geartype og Kædetype

En anden faktor, i valget af El-cykel, er spørgsmålet om Remtræk eller udvendige gear. I Danmark, gør vores vejrlig, det særdeles velegnet at vælge din El-cykel med remtræk. Det betyder at du har indvendige gear og kæden, erstattes af et remtræk.
Produceret i et carbon materiale, er den meget slidstærk og der er næsten ingen vedligeholdelse, ved systemet.
Udvendige gear, giver en mere sporty kørsel, og hurtigere acceleration, men det kræver osse lidt mere smøring og justering.

Batteri størrelse betyder alt

Dit største issue, ved brug af El-cykel og i særdeleshed Speed-Pedelecs er distancen du kører på et opladet batteri. Igen er distancen du skal tilbagelægge hver dag en vigtig faktor for valg af batteri størrelse. De færreste ønsker at kigge nervøst på displayet, hver dag og frygter at de ikke kan komme hjem, på den energi der er i batteriet. Derfor anbefale Velohouse altid at tage det størst mulige batteri, der er tilgængeligt for din El-cykel. Dermed opnår du det overskud og nydelse det er at benytte din Speed-Pedelec, uden bekymringer for om du når frem til tiden.

Test af Speed-Pedelec er altafgørende.

Når du skal købe en Speed-Pedelec, er en test altafgørende for dit valg af Mærke og model. Hos Velohouse har vi el-cykler du kan teste og vi har naturligvis osse hjelm du kan låne. Når du har testet en Stromer eller HNF Nicolai, så er du ikke i tvivl, om den fantastiske ændring i din hverdag en Speed-Pedelec vil give dig.

Læs mere om Speed-Pedelecs HER.

Find din næste Speed-Pedelec, i Velohouse.

0/5 (0 Reviews)
Scroll to Top

Book din test tur