WILIER - Klassisk Italiensk Racer

WILIER

Når kun det bedste gælder

wilier

wilier

Wilier - Italiensk cykelhistorie

Wilier Triestina

Velohouse – Danmarks største Wilier forhandler

Wilier´s Historie

Wilier Triestina blev født i 1906 takket være den geniale idé fra en erhvervsdrivende fra Bassano, Pietro Dal Molin. Molin ville bygge cykler i sit eget mærke. Hans stålsmedje byggede “Stålheste” fra et lille værksted, der lå langs flodbredden af Brenta ved Bassano del Grappa.
Wilier udbygget sin produktion takket være den stigende efterspørgsel på cykler. Efterfølgende besluttede Dal Molin at starte et professionelt cykelhold med kaptajn triestin Giordano Cottur. velkendt for at have vundet ikke mindre end Gino Bartali under Bassano-Monte Grappa løbet for amatører.
På samme tid besluttede Dal Molin i henhold til den almindelige følelse af uro over Triestes skæbne at knytte navnet på sin føde by til sit eget firma. På denne måde blev Wilier Triestina født i efteråret 1945.
kendetegnet ved Wilier blev de røde kobber farvede cykler, som senere blev et autentisk varemærke. Med stor succes og takket være den prestige, mærket havde opnået, signede Wilier i 1947 en lovende ung cyklist: Fiorenzo Magni.
I stedet for at blive knust i udfordringen mellem Coppi og Bartali, fandt Magni det rigtige system til at blive den tredje stor hovedperson i italiensk cykling ved at vinde Tour of Flanders og Giro d’Italia i 1948.
Det store opsving i 1950érne, blev udfordrende for Wilier, da scootere og motorcykler, blev det foretrukne transportmiddel.
Cykelfirmaer gennegik store tab og nedgang og i 1952 måtte Wilier Triestina lukke sit firma og produktion af cykler. I dag er dette blot historie, og heldigvis, blev Wilier genoplivet, takket være Gastaldello-brødrene fra Rossano Veneto.
Brødrene købte Wilier Triestina-mærket i 1969, som med stolthed har bragt cykelmærket frem til at være en af de bedste cykelmærker i Italien.
Wilier leverer cykler til professionelle cykelhold i hele verden, med Astana som toppen af kransekagen. Den ultimative ære var i september 2008, da Ballan vandt verdensmesterskabet på landevej i Varese på Wilier lige foran sin berømte holdkammerat Cunego. I det sidste årti og især siden 2008 – på grund af succesen med international cykling og af de nye modeller, fortsætter Wilier Triestina med at øge og konsolidere sin tilstedeværelse på det internationale marked med tocifret vækst i form af omsætning og producerede cykler.

wilier

Comfort & style

Håndværk og Kvalitet

idhold