OPIUM - Nyt Speed Pedelec elcykel brand i Velohouse

d. 14.02.24

OPIUM - Nyt speed pedelec elcykel brand i Velohouse

Til trods for det vinterlige vejr i Europa begynder den nye messe sæson for cykelindustrien traditionelt kort efter årsskiftet. En af de første begivenheder er "Velofollies" i slutningen af januar i Kortrijk, Belgien. Der præsenterede Opium sin allerførste speed pedelec med et lavt indstigningsstel – Model L – som en verdenspremiere.

Det schweiziske mærke dukkede op på markedet for omkring to år siden. Det er ikke en særlig lang periode. Ikke desto mindre er vi allerede blevet vant til den afdæmpede betegnelse af deres elcykler. "Model S"-serien startede med serieproduktionen i maj 2023, efterfulgt kort tid efter af "Model T" i november. Dette er en lidt billigere version af Model S. Model L ligner i høj grad Model T – bortset fra stelformen. Model S og Model T kommer med et klassisk diamantstel. Model L, derimod, er baseret på et stel med lav indstigning.

Den mest åbenlyse forskel er dermed understreget. Vi vil derfor gerne vise jer, hvad der ellers adskiller den nye Model L fra den dyrere Model S.

Lavere motorkraft

Med Model L genereres kraften også fra baghjulet. Opium installerer den tilsvarende motor i navet. I tilfældet med lav-indstigningsmodellen leverer den 850 watt. I topmodellen, Model S, taler vi endda om 950 watt.

Standardiseret batteristørrelse

En så kraftfuld enhed kræver naturligvis meget strøm. Opium havde dette for øje lige fra starten. Nedrøret indeholder derfor et batteri med en kapacitet på 1.400 watt-timer. Under gode vejrforhold, på en flad rute og med en energibesparende kørestil, er en rækkevidde på omkring 200 kilometer mulig.

Teoretisk ville der også være muligheden for et endnu større batteri med en kapacitet på 1.600 watt-timer. Men denne mulighed har du ikke med Model L. Desværre ved vi ikke, om i det mindste rækkeviddeforlængeren med 470 watt-timer er godkendt til denne cykel.

Begrænset til ni gear

Kombinationen af Opiums navmotor og Pinion-gearkassen er bestemt en af de mest spændende, du kan køre på en speed pedelec. Opium holder stadig fast i dette koncept. Model L vil dog kun være tilgængelig med Pinion C1.9 gearkassen med ni gear og et gearområde på 568 procent. Model S er desuden tilgængelig med tolv-gearsversionen, som dækker hele 600 procent. En kulfiberrem fra Gates anvendes til kraftoverførsel i begge tilfælde.

Uden ekstra sikkerhed ved bremsning

Opiums mål om at tilbyde noget særligt fortsætter med et kig på bremserne. Dem, der ønsker det, kan forkæle sig selv med luksusen af et anti-lock bremse system på Model S. Blubrake-systemet er klar til brug. Sammen med 4-stempels bremserne fra Magura er der et pakke, der tilbyder maksimal sikkerhed. Her kan det lave indstigningscykel ikke helt følge med. Desværre er ABS-muligheden ikke tilgængelig. Og de bremser, der er installeret der, er fra TRP, et Tektro mærke. Dog forbliver størrelsen på bremse skiverne foran og bagtil den samme som før, med en diameter på 203 millimeter.

Færre valgmuligheder for stelstørrelse og stelfarver

Lav-indstignings speed pedelecs er stadig meget mindre almindelige end modeller med diamantstel. Nogle af jer vil derfor måske blive glade for, at valget nu er en smule større igen. Især da Opium nu tilbyder en stelstørrelse, der er rettet mod personer af mindre højde. Tidligere begyndte rækken altid ved stelstørrelse M. Producenten producerer nu dog en S/M-version af L-modellen. Ifølge dens specifikationer er denne egnet til alle mellem 152 centimeter og 168 centimeter høje.

Desværre er det øvre ende af rækken allerede nået med størrelse M/L. Den burde være egnet for dem, der måler mellem 165 centimeter og 180 centimeter. Hvis du er højere, bør du lede efter en XL i Model T eller Model S.

Model L deler det reducerede udvalg af stelfarver med Model T. Du har valget mellem de blanke farver violet og aquatic grøn samt en mat rosé farve. Til sammenligning kommer Model S i ti valgfrie farver ud over de to standardfarver.

Yderligere forskelle i udstyret

Der er en prisforskel på 1.200 euro mellem den billigste Model L og den billigste Model S. Det er derfor ikke overraskende, at der ud over forskellene i det øvrige udstyr nævnt, også er andre detaljer, der adskiller sig. Fra vores synspunkt er ikke alle disse til skade for Model L. For eksempel kan du udskifte det standardmonterede Fit Remote LCD Display med Fit Comfort Display i kombination med Fit Remote Basic kontrolenheden. Dette koster 160 euro mere. Funktioner såsom navigation ved brug af 3,5-tommers farveskærmen og pulsmåling er dog allerede inkluderet. Ellers skulle du bruge din smartphone med de relevante apps. I det mindste holder Opium døren vidt åben for dig ved at inkludere Quadlock trådløs opladningshoved som standard.

Når det kommer til belysning, er det Supernova M99 Mini Pro i stedet for Supernova M99 Pro 2. Så du behøver ikke at undvære fjernlyset. Lysets output er blot en smule ringere end den dyrere lampe.

Bortset fra det er meget det samme som på Model S. Ud over den standard stive forgaffel kan du vælge en affjedringsforgaffel. Skærme, den integrerede bagagebærer til fastgørelse af tasker, de 60 millimeter brede dæk, muligheden for en affjedrings sadelpind og en GPS-tracker – alt dette er en del af den samlede pakke. Alt i alt må den nye Model L acceptere nogle kompromiser med hensyn til tekniske funktioner sammenlignet med Model S. Ikke desto mindre er den en af de højeste kvalitets speed pedelecs, der aktuelt er tilgængelig på markedet.

Speed pedelec Opium Model L i et overblik

Stelstørrelser: S/M, M/L
Motor: Opium navmotor, 850 W, 48 Nm
Batteri: Opium Custom batteri 1.400 Wh
Kontrolenhed: FIT Remote LCD display
Drivlinje: Pinion C1.9
Bremser: TRP C2.3, 203 mm
Maksimalt tilladt totalvægt: 140 kg
Farver: Aquatic Grøn, Rosé, Violet
Pris: fra 7.990 euro

Se også

Abus 8900 Kædelås Sort

Normalpris Fra 659,00 kr.
Normalpris Udsalgspris Fra 659,00 kr.

Abus 8900 Kædelås Rød

Normalpris Fra 659,00 kr.
Normalpris Udsalgspris Fra 659,00 kr.

Abus 1060 City Chain X-Plus

Normalpris Fra 1.099,00 kr.
Normalpris 1.599,00 kr. Udsalgspris Fra 1.099,00 kr.
Udsalg

Abus Airbreaker

Normalpris 2.249,00 kr.
Normalpris Udsalgspris 2.249,00 kr.