At investere i en elcykel kan føles som en dyr engangsudgift, men faktum er, at en elcykel kan reducere dine månedlige udgifter betydeligt, hvis den erstatter andre transportmidler. Hos Resurs har vi samlet en række oplysninger og tips til, hvad du skal tænke på, inden du køber en elcykel.
En elcykel fungerer som en almindelig cykel, men er udstyret med en elektrisk hjælpemotor, som går i gang, når du træder i pedalerne, og giver dig ekstra fart fremad. Ved hjælp af den elektriske hjælpemotor kan du uden at anstrenge dig komme op på 25 km i timen, hvilket betyder, at du i mange tilfælde kan skifte den kollektive trafik og bilen ud med en elcykel. Det er både omkostningseffektivt, da en elcykel koster ca. 18 øre pr. 10 km, og et miljøvenligt alternativ.
At vælge den rette elcykel
Præcis som en almindelig cykel fås elcykler også i mange forskellige modeller. For at finde ud hvilken model, som passer til dig, er det vigtigst at tage udgangspunkt i, hvordan du planlægger at bruge din cykel, hvor lange strækninger den skal kunne køre, og om I er flere i familien, der skal bruge den.
Standardcykel: Denne model ligner en klassisk dame- eller herrecykel, er velegnet til de fleste og er en god pendlercykel. Modellen er ikke udviklet til vanskeligt terræn, men kører bedst på asfalterede veje.
Hybrid: Modellen er en lidt mere sporty variant af standardcyklen. Den har en let foroverbøjet kørestilling, er velegnet til længere strækninger og kan hurtigt komme op i hastighed. Denne cykelmodel er også god til turen til og fra arbejde.
Mountainbike: Modellen er udrustet til et vanskeligere terræn og passer perfekt til dig, som gerne vil køre hurtigt gennem skov og naturområder.
Ladcykel: Denne model fås med enten to eller tre hjul og et større lad foran med masser af plads. Perfekt til turen til og fra børnehaven med børnene, eller når du skal ud at handle.
Fatbike: En model med brede hjul, som er beregnet til at kunne køre på de fleste vanskelige underlag såsom sne, sand og sumpområder.
Foldecykel: Denne model er lille og sammenklappelig og perfekt, hvis du gerne vil kunne tage den med på taget, i bilen eller båden.
Da vi specialiserer os i nichemodeller, bestiller vi kun specifikke cykler hjem efter aftale. Denne fleksible tilgang giver os mulighed for at finde den helt rette løsning til hver enkelt kunde – uden at gå på kompromis. Ved at lægge vægt på gennemsigtighed og klare forventningsafstemninger skaber vi det bedste grundlag for, at din elcykel bliver en succesoplevelse. Er du interesseret i en elcykel, men stadig i tvivl om den passer til dig, er du altid velkommen til at tage kontakt til os for rådgivning.
Er den dyre elcykel altid den bedste?
Prisen på en elcykel varierer fra lige under 6.000 kr. til luksusmodeller til omkring 64.000 kr. Dyrt er ikke altid det bedste, men lige når det handler om elcykler, så siger prisen ofte noget om, hvad du får for pengene. De lidt dyrere cykler har i mange tilfælde vist sig at have en længere rækkevidde, bedre køreegenskaber og være af en højere kvalitet. Hvilken prisklasse, du vælger, afhænger af din privatøkonomi, men det kan også være en god idé at overveje, hvor meget du har tænkt dig at bruge cyklen.
Du kan finansiere din nye elcykel på forskellige måder. Nogle har penge på en opsparingskonto og kan betale hele beløbet med det samme, nogle vælger at købe elcyklen på afbetaling, mens andre har brug for at optage et privatlån på en del af eller hele beløbet. Hvis du vælger at tage et privatlån, skal banken godkende dig som låntager, og du får herefter pengene sat ind på din konto. Du kan også udarbejde en betalingsplan sammen med din bank, som passer til dig og din økonomi.
Tips: Regn ud, hvor mange penge du sparer hver måned ved at bruge din elcykel, og udarbejd din betalingsplan efter det.
Godt at vide om elcykler
Hvis du vælger en lavpriscykel, så undersøg, om du kan få reservedele til den.
De lidt dyrere elcykler kræver ofte en ekstra forsikring.
En elcykel har brug for regelmæssig service for at sikre en lang levetid.
Det er ikke muligt at få statstilskud til køb af elcykel, som det er tilfældet i vores nabolande Norge og Sverige.