Opium Speed pedelec Mærket - Topklasse anmeldelse

Anmeldelse: OPIUM L-seriens speed pedelec

OPIUM L speed pedelec med ultra lav indstigning I marts 2022 blev vi introduceret til et nyt speed pedelec-mærke: OPIUM. OPIUM kendetegnes ved kraftfuld understøttelse, lang rækkevidde, komponenter af høj kvalitet og brugen af FIT-teknologi og brugergrænseflade.

Den første OPIUM-model, 'S-serien', har været tilgængelig siden juni 2023. Kort tid efter annoncerer OPIUM, at en anden model vil blive frigivet: 'T-serien'. OPIUM T er en lavere priset variant af S, med en smule mindre motorstyrke og et mindre omfattende optionspakke.

OPIUM skrider frem med en tredje model i slutningen af 2023: OPIUM 'L-serien'. Under hjelmen er denne model identisk med OPIUM T, men den har en ultra lav indstigning og et fuldstændig redesignet styr.

d. 28.02.24

Anmeldelse: OPIUM L-seriens speed pedelec

OPIUM L speed pedelec med ultra lav indstigning I marts 2022 blev vi introduceret til et nyt speed pedelec-mærke: OPIUM. OPIUM kendetegnes ved kraftfuld understøttelse, lang rækkevidde, komponenter af høj kvalitet og brugen af FIT-teknologi og brugergrænseflade.

Den første OPIUM-model, 'S-serien', har været tilgængelig siden juni 2023. Kort tid efter annoncerer OPIUM, at en anden model vil blive frigivet: 'T-serien'. OPIUM T er en lavere priset variant af S, med en smule mindre motorstyrke og et mindre omfattende optionspakke.

OPIUM skrider frem med en tredje model i slutningen af 2023: OPIUM 'L-serien'. Under hjelmen er denne model identisk med OPIUM T, men den har en ultra lav indstigning og et fuldstændig redesignet styr.

Vi modtog en prototype af OPIUM Model S til omfattende test og 'løbende anmeldelse'. Denne blog er et resumé af vores vigtigste testoplevelser med OPIUM L. OPIUM L-model OPIUM L med valgfri Wren affjedringsforgaffel og Kinekt sadelpind (foto: Sylvia) OPIUM L specifikationer Drivlinjen på OPIUM L speed pedelec består af en 850W baghjulsmotor fra TDCM og en vedligeholdelsesfri PINION C1.9 9-trins gearnav med Gates Carbon bæltdrev. Vedligeholdelsesfri betyder: lejlighedsvis køre en børste eller en fugtig klud over bæltet, få olie i PINION navet skiftet en gang om året/efter 10.000km, og det er det. Fantastisk, og meget mindre arbejde end en traditionel cykelkæde med derailleur.

Den rammemonterede batteri har en kapacitet på ikke mindre end 1.400Wh.

Belysningen inkluderer en Supernova M99 Mini Pro forlygte med 700lm nærlys og 1.300lm fjernlys (en af de bedste forlygter på markedet) og en Supernova M90 Tail light 2 baglygte med bremselys og nummerpladebelysning.

OPIUM L er monteret på 27,5″ fælge med ECE-R75 godkendte Vredestein ICON TR Reflex dæk. Vi er meget tilfredse med komforten og grebet fra dette dæk.

Til dårligere vejrforhold anbefaler OPIUM Schwalbe Johnny Watts 365 Reflex knoppede dæk (begge i størrelsen 60-584). Schwalbe Johnny Watts 365 Reflex dæk OPIUM L-model på Schwalbe Johnny Watts 365 Reflex dæk (foto: Sylvia) Som standard har OPIUM L en stiv forgaffel (se foto ovenfor). Valgfrit kan en 'omvendt' affjedringsforgaffel fra Wren monteres (ekstra omkostninger 600 euro), samt en Kinekt Seatpost affjedrings sadelpind (ekstra omkostninger 300 euro). Vi finder disse muligheder af stor værdi for komfort, især på veje af moderat til dårlig kvalitet.

Desuden er OPIUM udstyret med OPIUM aluminiums skærme, OPIUM bagagebærer og 203mm OPIUM bremseskiver.

I standardkonfigurationen er prisen på OPIUM L €7.990,-. OPIUM og FIT Til softwaren/controlleren og brugergrænsefladen (display + app) har OPIUM indgået partnerskab med FIT: FLYER Intelligent Technology (ja, dem fra cykelmærket FLYER) for alle modeller.

En anden fordel er, at FIT også arbejder tæt sammen med PINION, leverandør af gearnavene på OPIUM speed pedelecs.

Takket være FIT-systemet og FIT Key Card, som standard følger med hver OPIUM, kan du forbinde OPIUM til FIT-appen på din telefon. Dette gør det muligt at bruge din telefon som en køredisplay, navigere, spore placeringen af din OPIUM, forbinde til Komoot og meget mere. Du kan endda få målt dit dæktryk automatisk, hvis du køber et sæt dæktrykssensorer fra FIT med.

En anden stor ting ved FIT-systemet er, at du kan indstille din batterioplader til forskellige 'opladningsmodi'. Kontinuerlig opladning af dit batteri til 100% fuldt eller opladning så hurtigt som muligt er ikke godt for dets levetid. Så hvis du ikke har brug for dette og hvis du ønsker at oplade det langsommere og/eller mindre fuldt: med FIT kan du indstille den tilstand, hvori du ønsker at oplade batteriet. 'OPIUM Integreret Cockpit' Cockpittet på OPIUM S er blevet fuldstændig redesignet: styret og frempinden er én enhed, hvor kablerne er pænt skjult.

I midten af styret er en integreret Quadlock telefonholder med 15W "trådløs opladningshoved", som giver dig mulighed for trådløst at oplade din telefon.

På venstre side af styret er FIT "remote LCD". Dette er en lille display og kontrolenhed i én. OPIUM L cockpit OPIUM L cockpit (foto: Sylvia) Foretrækker du et stort display i midten af dit styr i stedet for din egen telefon? Du kan: for en ekstra omkostning på 160 euro erstattes Quadlock-monteringen på frempinden på fabrikken med en stor FIT "Comfort Screen" og en kontrolenhed uden display placeres på venstre side af styret. OPIUM FIT Comfort Screen 2 OPIUM med FIT Comfort Screen (foto: MarcelH) Også nyt, og en meget værdifuld tilføjelse, er, at andre "indsatser" kan installeres valgfrit i styret. Som standard har styret på OPIUM L en 10-graders tilbagesvaj. Indsatserne kan udskiftes med indsatser med et 20-graders tilbagesvaj for ekstra komfort.

Desuden kan højden af styret justeres op til 6cm højere via afstandsstykker på 1cm hver. (Dette skal specificeres ved bestilling, da styrrøret på gaflen er specialfremstillet). OPIUM L støtte og køreoplevelse OPIUM L speed pedelec drives af en 850W baghjulsmotor fra TDCM. Under normale forhold og i den højeste assistanceindstilling er det let at køre en hastighed på 45 til 48km/h på displayet. Selv under blæsende forhold op til 4 bft er det intet problem at holde en hastighed på +40km/h. Præcis som man ville forvente af denne type motor.

Fordi OPIUM er udstyret med en momentføler (TMM-sensor) og en rotationsføler, føles understøttelsen meget naturlig og intuitiv. OPIUM TDCM baghjulsmotor OPIUM baghjulsmotor (foto: Sylvia van Gaal) OPIUM batteri og rækkevidde Batteriet på OPIUM er fuldt integreret i stellets skrånende rør. Batteriet kan ikke fjernes af brugeren. Dette har den ulempe, at du ikke kan tage batteriet indenfor til opladning. Men fordelen er, at stellet er stivere, og der er ingen risiko for fugtindtrængning. Den autoriserede OPIUM-forhandler kan tage batteriet ud til serviceformål (ved at fjerne PINION-navet).

Kapaciteten på OPIUM L batteriet er hele 1.400Wh. Rækkevidden af en speed pedelec afhænger af mange forhold, herunder rytterens vægt, vejrforhold, vejoverfladens kvalitet osv. Vores tester, en lille og let rytter, opnåede en rækkevidde på cirka 74 kilometer med OPIUM L under rimeligt dårlige vejrforhold: vindstyrke 4 til 5bft fra alle retninger og afgang med et koldt batteri ved en udendørstemperatur på 5-10 grader. Om sommeren og med mindre vind vil rækkevidden være større.

OPIUM L Model (foto: Sylvia) OPIUM L-serien: konklusion OPIUM lykkedes igen med at frigive en meget imponerende speed pedelec. Cockpittet er blevet væsentligt forbedret over den tidligere S-model: forbrugerne har et valg mellem en Quadlock-telefonholder inklusive trådløs opladningsmulighed eller en stor FIT-farvedisplay på frempinden. Et styr kan installeres med 10 eller med 20 grader tilbagesvaj, og styret kan hæves op til 6cm.

Kombinationen af en kraftfuld baghjulsmotor og en vedligeholdelsesfri drivlinje bestående af et Gates bælte og PINION C1.9 gearnav er bevist at være succesfuld, og FIT-softwaren kombineret med en moment- og rotationsføler giver meget kraftfuld og intuitiv støtte.

Den samlede finish af OPIUM L er af fremragende kvalitet. Sikkerheden sikres af fine bremser og fremragende belysning. Vredestein ICON-dækkene præsterer overraskende godt. Takket være den meget lave indstigning og de valgfrie affjedringsforgaffel og affjedringssadelpind, tilbyder OPIUM L en stor komfort.

Med en pris, der starter ved €7.990, er OPIUM L i den sub-top prisrange.

Det er vores mening, at OPIUM L speed pedelec i øjeblikket er den bedste speed pedelec i 'komfortklassen'.

Se også

Abus 8900 Kædelås Sort

Normalpris Fra 659,00 kr.
Normalpris Udsalgspris Fra 659,00 kr.

Abus 8900 Kædelås Rød

Normalpris Fra 659,00 kr.
Normalpris Udsalgspris Fra 659,00 kr.

Abus 1060 City Chain X-Plus

Normalpris Fra 1.099,00 kr.
Normalpris 1.599,00 kr. Udsalgspris Fra 1.099,00 kr.
Udsalg

Abus Airbreaker

Normalpris 2.249,00 kr.
Normalpris Udsalgspris 2.249,00 kr.