Speed Pedelec Cykelhjelm: Beskyttelse og sikkerhed til høj hastighed

Lær alt om speed pedelec cykelhjelme. Læs om lovkrav, forskellen mellem almindelige og godkendte hjelme, og få tips til at vælge den bedste hjelm for maksimal sikkerhed.

d. 11.09.24

Når du kører en speed pedelec, kan du opnå hastigheder på op til 45 km/t. Denne hastighed gør det afgørende at vælge en hjelm, der ikke blot giver komfort, men også maksimal beskyttelse i tilfælde af uheld. En speed pedelec cykelhjelm er derfor en væsentlig sikkerhedskomponent for alle ryttere. I dette blogindlæg vil vi se nærmere på, hvad en speed pedelec cykelhjelm er, hvorfor den er vigtig, og hvilke specifikke krav og certificeringer, du skal være opmærksom på, når du vælger den rette hjelm til din elcykel.

Hvad er en Speed Pedelec cykelhjelm?

En speed pedelec cykelhjelm er en speciel type hjelm, der er designet til at beskytte ryttere af speed pedelecs, som kan køre op til 45 km/t. I modsætning til hjelme designet til traditionelle cykler, som er begrænset til lavere hastigheder, skal en hjelm til speed pedelecs opfylde strenge sikkerhedsstandarder for at beskytte mod de højere hastigheder og potentielt farligere situationer, som ryttere kan stå overfor.

Lovkrav og certificeringer

I Danmark og flere andre europæiske lande er det lovpligtigt at bære en godkendt hjelm, når man kører en speed pedelec. Det er vigtigt at vælge en hjelm, der er specifikt designet til højere hastigheder, og som opfylder den europæiske standard NTA 8776. Denne standard blev udviklet til netop speed pedelecs og sikrer, at hjelmen yder bedre beskyttelse end en almindelig cykelhjelm, især mod slag ved højere hastigheder.


NTA 8776-certificerede hjelme er bygget til at beskytte større områder af hovedet, inklusive tindingerne og baghovedet, som er mere udsatte ved uheld med høj hastighed. 


Sammenlignet med almindelige cykelhjelme har disse hjelme også tykkere polstring og en mere robust konstruktion for at modstå kraftigere stød.

Forskelle mellem Speed Pedelec hjelme og almindelige cykelhjelme

  • Stødabsorbering:

    • Speed pedelec hjelme har en stærkere stødabsorberende kapacitet for at beskytte mod højhastighedsulykker. De er designet til at absorbere slag ved hastigheder på op til 45 km/t, hvor almindelige cykelhjelme er testet til at beskytte ved lavere hastigheder.
  • Dækning:

    • Hjelme, der er NTA 8776-certificerede, dækker et større område af hovedet, hvilket giver mere beskyttelse omkring baghovedet og tindingerne. Dette er særligt vigtigt, når du kører ved højere hastigheder, hvor skader ofte kan ske i disse områder.
  • Større robusthed:

    • Materialerne i speed pedelec hjelme er mere holdbare og robuste end dem, der bruges i almindelige cykelhjelme. Dette gør dem mere modstandsdygtige over for skader i tilfælde af kraftige sammenstød.
  • Design og aerodynamik:

    • Speed pedelec hjelme er ofte designet med bedre aerodynamik for at reducere vindmodstand, hvilket forbedrer komforten ved højere hastigheder. De har også flere ventilationskanaler, som hjælper med at holde hovedet køligt under lange ture.

Sådan vælger du den bedste speed pedelec cykelhjelm

Når du vælger en hjelm til din speed pedelec, er der flere vigtige faktorer, du skal tage i betragtning:

  • Komfort og pasform:

    • Vælg en hjelm, der sidder godt og behageligt på dit hoved. Hjelmen skal passe tæt, men ikke for stramt, og den bør kunne justeres for at sikre, at den sidder sikkert på plads under kørsel.
  • Ventilation:

    • Speed pedelec-hjelme har tendens til at være mere forseglede end almindelige cykelhjelme på grund af den ekstra beskyttelse. Sørg for, at din hjelm har tilstrækkelig ventilation for at undgå overophedning på lange ture.
  • Vægt:

    • En tung hjelm kan blive ubehagelig over længere tid. De bedste hjelme kombinerer letvægtsmaterialer med maksimal beskyttelse, så du får både komfort og sikkerhed.
  • Visir:

    • Mange speed pedelec hjelme er udstyret med integrerede visirer for at beskytte dine øjne mod vind, regn og sollys. Et visir kan være særligt nyttigt ved høje hastigheder, hvor vinden kan være en forhindring for din synlighed.

Fordele ved at bære en speed pedelec hjelm

  • Forbedret sikkerhed:

    • En certificeret speed pedelec hjelm beskytter dit hoved langt bedre ved højere hastigheder, hvilket kan reducere risikoen for alvorlige hovedskader betydeligt ved et uheld.
  • Øget synlighed:

    • Mange hjelme kommer med integrerede lygter eller reflekterende elementer, som gør dig mere synlig for andre trafikanter, især i mørke eller dårligt vejr.
  • Komfort under lange ture:

    • Moderne speed pedelec hjelme er designet med ergonomi og ventilation i tankerne, så du kan nyde en behagelig køretur uden at blive for varm eller opleve ubehag ved længere ture.
  • Overensstemmelse med lovgivningen:

    • Det er ikke kun et spørgsmål om sikkerhed, men også lovgivning. Hvis du kører uden en korrekt godkendt hjelm, kan du blive mødt med bøder eller juridiske problemer i tilfælde af en ulykke.

Husk at bestille en speed pedelec ansvarsforsikring. Derudover er det vigtigt, at du tjekker op på de seneste speed pedelec regler.

Afsluttende bemærkninger

At vælge den rette speed pedelec cykelhjelm er afgørende for at sikre din sikkerhed, når du kører ved høje hastigheder. Med de rigtige certificeringer, komfort og beskyttelse kan en god hjelm være forskellen mellem at komme sikkert hjem og at pådrage sig alvorlige skader.


Med en korrekt speed pedelec hjelm er du klar til at nyde en sikker og spændende køreoplevelse, uanset hvor dine ture tager dig hen.

Elcykel tilbehør ⚡️

Abus Pro Amparo 4750 Ringlås

Normalpris 449,00 kr.
Normalpris Udsalgspris 449,00 kr.

Abus 8900 Kædelås Sort

Normalpris Fra 659,00 kr.
Normalpris Udsalgspris Fra 659,00 kr.

Tannus Armour Punkteringsbeskyttelse

Normalpris 259,00 kr.
Normalpris Udsalgspris 259,00 kr.

Abus BORDO GRANIT™ XPlus™ 6500K/90 black SH

Normalpris 1.099,00 kr.
Normalpris 1.299,00 kr. Udsalgspris 1.099,00 kr.
Udsalg